Vår bredd är vår styrka!

BEO VVS är en rörfirma med hög kompetens, gedigen yrkesstolthet och lång erfarenhet. Vi erbjuder allt från enskilda installationer, service till totalentreprenad för hushåll, byggherrar och fastighetsägare. BEO VVS har 40 års erfarenhet i branschen och noggrant utvalda leverantörer som ger trygghet och stabilitet under arbetets gång.

Vi tar oss gärna an nybyggnationer och står för planering, utförande och färdigställande av badrum.

Historia

Innehållet på vår hemsida och kunskapsbanken i företaget är hämtad från två generationers erfarenhet. Det är från Beo Henrysson och hans far Henry Johansson.

Henry började som lärling 1950. Han var med och byggde både folkhemmet och miljonprogrammet. 1968 startade han och hans fru Mona, Rörledningsfirma Henry Johansson. Det gick bra för dem. De var hårt arbetande människor som alltid ställde upp för kunden. Beo började hos sin far 1984 och har varit kvar i branschen sen dess. Vi uppförde tillsammans allt möjligt såsom; skolor,idrottshallar, villor, hyreshus, berg/jordvärmepumps installationer, ROT-arbeten, fabriker,äldreboende etc.

Nybyggnation av villa i början av 70-talet. Bockning av stålrör till värmesystem.
 Avlopp på valv. Nybyggnation av villa på 70-talet.
Henry bygger villa/kontor /lager i början av 70-talet. Firman hade öppet 365 dagar om året. Det kom folk till firman under dygnets alla timmar. Vissa kunder dök upp riktigt tidigt på morgonen och då kunde de bli expedierade av oss barn. Morgontrötta och insvepta i våra täcken. Men hjälp fick dem. Beo är infödd i VVS-branschen och har arbetat med detta i hela sitt liv.
Slutmontering av Wc/dusch i sommarstuga på 70-talet.

Vad kan man göra själv/när ska man anlita proffs?

Att ge sig på installationer som har med värme och vatten att göra kräver för det mesta att man är ganska händig. Är man det samtidigt som man har ett gott självförtroende är det upp till var och en att försöka. Men!(man ska ju kunna sova på natten också). Det är INTE speciellt roligt att vakna upp med vatten i hela huset. Vi vet att försäkringsbolagen inte är så förtjusta i att ”hemmafixaren” ger sig på rörarbeten. VVS yrket är inte bara förknippat med att vara händig. Många ingrepp kräver dyra specialverktyg för att uppnå ett bra resultat och det har inte novisen.  

Vår rekommendation: Anlita proffs!

Det är värt att betala för kompetenta hantverkare. I synnerhet nu när man i många fall kan utnyttja ROT-avdraget.

Vad är fackmannamässigt utförande?

Det finns inget enkelt svar på den frågan. VVS-montören kan ha alla möjliga certifieringar som florerar i branschen. Det är ju absolut inte en garanti för att hantverkaren är duktig. De absolut mest kompetenta VVS-montörerna i landet har en fallenhet för att vara duktiga. Det sitter i händerna. Man måste vara väldigt noggrann och följa leverantörernas monteringsanvisningar. Ta referenser! De som gör bra jobb har ofta ett förtjänat rykte.

Säker vatten

Vi anser att det är väldigt bra för konsumenten om man arbetar efter deras väl framtagna branschregler.